A 2018-as XIX. Nagykőrösi Arany-Napok részletes programja hamarosan felkerül a weboldalra.
Az esemény időpontja, 2018. szeptember 8-9., szombat, vasárnap
Helyszín: Nagykőrös, Cifrakert (Ceglédi út. 21.)

XVIII. Nagykőrösi Arany Napok részletes programja

 

Fővédnök: Dr. Czira Szabolcs, polgármester 

Plakátunkat megnézheti ide kattintva.

 A rendezvények ingyenesek!


Állandó kísérő programok a rendezvény mindkét napján

 •  Magyar Posta kitelepülése és a rendezvény logójával ellátott képeslapok bélyegzése.  A nap folyamán kitelepül a Magyar Posta alkalmi postakocsija, ahol Nagykőrösi Arany Napok logójával ellátott leveleket, borítékokat és képeslapokat lehet vásárolni. Ezen a napon a Magyar Posta minden levelét a Nagykőrösi Arany Napok emblémával látja el.

  A Civil Faluban lehetőséget adunk a Nagykőrösön és környékén működő civil egyesületek bemutatkozására, önkéntesek toborzására, programnépszerűsítésre és ingyenes szolgáltatásnyújtásra.

 • A Sport-és Egészség-Liget keretében a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet közreműködésével életmód-tanácsadás, vércukor-mérés és vérnyomás-mérés lehetőségeivel élhetnek a látogatók, az egészségük megőrzése, gondos ápolása érdekében. Bemutatkoznak a nagykőrösi sportegyesületek, célunk az egészségre nevelés és az egészséges életmód propagálása. 

 • A Szociális Faluban bemutatkoznak a város szociális intézményei ahol tanácsadást, eligazítást kaphatnak az érdeklődők, ill. általános tájékoztatást találhatnak a városban működő szociális tevékenységekről.

 • A Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület, nagykőrösi Szövő Kaláka, a Nagykőrösi Díszítőművész Kör és Karsay Istvánné, népi iparművész, fafaragó bemutatója.

 • Gasztro-Kert minden ínyenc vendégünk számára kínál különlegességeket, a sülteken át Arany János kedvenc étkein keresztül.

 • Hagyományőrzők utcája Ólomöntés, Kovácsolás, Fajátékok, Íjásztatás, Ostoroztatás, Szaletli kiállítás, állatsimogató

 • Greznár Vidámpark.

 


2017. szeptember 9., szombat


Részletes program:

 

10.00-12.00 óra Hagyományőrző felvonulás Arany János tiszteletére a XIX. századi hagyományok jegyében az Arany-út vonalán, az INGYENES Arany-városnéző kisvonat  kíséretével.
Felvonul: Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Arany János Református Általános Iskola és Óvoda, Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesülete, Mogyoródi Sándor Huszárok, Kecskeméti Vadhajtás Kamara, Patkós Irma Művészeti Iskola, Reformkori Hagyományőrzők Társasága, Ceglédi Fúvószenekar és a Maglódi Majorett csoport.


A képre kattintva nézze meg kedvcsinálónak a korábbi felvonulásról készült képeket!

 

Útvonal: Arany János utca 27. (Arany János egykori lakhelye) - Kecskeméti út – Szabadság tér – (Arany János és a vén gulyás szoborcsoport; Professzori lak, Arany utolsó lakóhelye; Arany J. Ref. Ált. Isk.; Arany János Ref. Gimnázium; Arany János emlékpad) Ceglédi út – Arany János Múzeum (A nagy tanári kar szoborcsoport, Arany emlékfa) – Cifrakert.

A felvonulás az ingyenes Arany Városnéző Kisvonat zárja, amelyre bárki felszállhat.
A felvonulók útközben többször megállnak, és fúvószenekari bemutatót tartanak a lakosságnak, illetve tájékoztatókat hallhatunk a nagykőrösi Arany-emlékekről Rácz Péter, gyűjtő tolmácsolásában.


 

10.30 óra Hősök tere ünnepélyes átadó és térszentelés. A teret megáldja Hernádi László esperes-plébános, áldást mond Szabó Gábor, lelkészelnök.


 

Színpadi programok:

Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármesterének és egyben a rendezvény fővédnökének köszöntője.

kb. 11.30 óra „Arany János emlékének felelevenítése, avagy Hogyan fogadnánk ma Arany Jánost…”
Bemutatja: a Nagykőrösi Lovas Sportegyesület.

Ceglédi Fúvószenekar és Majorett csoportjának, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete szervezeti egységébe tartozó Pénzügyőr Zenekarának ünnepi műsora.


 

14.00 óra Arany János: Pázmán Lovag c. balladájának előadása a Maszk Bábszínház közreműködésével.


 

16.00 óra Arany-200 Hangoskönyv és Nagyzenekari mű ősbemutatója. Hangszerelte Bordás József, a nagykőrösi DobMánia tábor szervezője.
A bemutatón közreműködik: Varga Izabella színművész, Tege Antal Gálfy gyűrű – díjas színművész, Borbély Mihály zeneművész, Zsohár Veronika és Gera Zsuzsanna, a XIII. Kárpát-medencei Magyar Középiskola Arany Balladamondó Versenyen arany és ezüst fokozatot elért tanulói és Borbély Mihály Kossuth díjas zeneművész.

 


 

18.00 óra Arany Zsolt & Jazzy Resonance koncertje.


 

21.00 óra Quimby zenakar ÉLŐ KONCERTJE.

 

 

 


 

23.00 Cifra buli” házigazda: Fésűs Trió.


Kísérő rendezvények a szombati napon:

 • A felvonulásban résztvevő fúvószenekarok és majorett csoportok közös ünnepi műsora.
 • Magyar Hadkiegészítő Parancsnokság Honvéd Toborzó Irodájának a kitelepülése. Fegyverek, egyenruhák kipróbálása, gyermekfoglalkoztató.

 • 20 féle népi fajáték a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület közreműködésével

   

   

 


2017. szeptember 10., vasárnap


 Részletes program:

 

10.00 óra Paprika Jancsi. Bartha Tóni Bábszínházának előadása.11.00-13.00 óra Bemutatkoznak az „Arany város” Sport-és Táncegyesületei.
Közreműködnek: Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE, AJRG 11/d osztályának önvédelmi bemutatója Kishalmi Tibor alezredes vezetésével, Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Társastánc csoportjának bemutatója Nagy Éva táncoktató közreműködésével, Relevé TSE táncbemutatója Horváth Melinda vezető koordinálásával, Kőrös Judo SE bemutatója.13.00 óra A főzőverseny eredményhirdetés, a legjobbak díjazása.14.00 óra Arany – mesék a Szekérszínház előadásában. Zenés, vidám szórakozást nyújt a fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt.


 

15.30 óra Arany János: Toldi. Feldolgozás Kovács Róbert és a Görbetükör Színi Társulat előadásában.


 

17.00 óra Bereczki Zoltán EMeRTon- és Fonogram díjas előadóművész fellépése.

 

  


 

17.30 óra Nagykőrösiek Nagykőrösért-díj átadása


 

18.30 óra Arany-óra Produkció. Kováts Kriszta és a Fool Moon zenekar acappella produkciója.


 

20.30 óra Edda élő koncertje.

 

 

 


 

Kísérő rendezvények vasárnap:

 

 • 8.00 órától Főzőverseny
 • 10.00 órától Kádár Ferkó Fotószínháza
 • A hoppmester folyamatosan mondja… Vendégünk: Paprika Jancsi Csúzlizdája
 • Visszarepülünk az időben, körülbelül 100 évet a Molyolda régmúlt játékaival
 • 14.30 órától "Gyógyítás Arany János korában". Gyógynövények és hatásai a XIX. században. A foglalkozások 15.00, 16.00 és 17.00 órakor kezdődnek, Polyák Péter környezeti nevelő vezetésével. Az INGYENES lovas fogatok a foglalkozások előtt fél órával indulnak a Cifra Csárda elől. A foglalkozás helyszíne: Pálfája Oktatóközpont. Ára: 500 Ft, melyet az Oktatóközpontban kell kifizetni.

 

 

 Szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Látogatottság

Ma:67
Tegnap:231
A héten:984
A hónapban:5681
Összesen:141343

Ki van online?

2
Online

2018. február 23. péntek, 02:26

© 2014-2017 Kőrösi Arany Napok, Minden jog fenntartva.

Felülre