Sztárfellépők a Nagykőrösi Arany Napokon!

Demjén Ferenc

Fellép a Nagykőrösi Arany Napokon 2018. szeptember 9-én, vasárnap 20:30 órakor!

1964-ben alapította testvérével, Demjén Istvánnal a Számum együttest, ahonnan 1966-ban a Dogsba léptek át, majd a Liversing tagjai lettek. 1968-ban a Meteor együttesben énekelt, 1969-ben Radics Béla zenekarának, a Sakk-Mattnak lett az énekese. 1970-ben játszott Radics új zenekarában, a Tűzkerékben is. Karrierjük kezdetén bátyjával közösen saját maguk készítettek gitárokat szekrénypolcok felhasználásával, az elektronikát is ők készítették el hozzá.

1970-ben találkozott Bergendy Istvánnal, aki meghívta saját együttesébe. Szövegíróként a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált, amelyet további slágerek követtek. 1970 őszétől Bergendy és zenekara már minden szombaton az E-klubban játszott. Előadásaikat ötezer fő tekintette meg. Az országos ismertséget az 1970-es szilveszteri televízióműsor hozta el számukra, melyben Hofi Géza műsorszáma három perccel rövidebb lett és a fennmaradó időt kitöltendő, előadhatták a Mindig ugyanúgy című számot. Rózsi a Bergendyben Latzin Norberttel írta a legjobb dalait. Első nyilvános fellépésük 1971-ben a Kisstadionban volt.

1976 november 6-án az együttes egy hároméves exkluzív szerződést írt alá a Magyar Hanglemezgyártó Vállalattal, melynek értelmében három év alatt három lemezüket megjelentetik, ezért cserébe lojalitást és együttműködést vár el a cég. Erdős Péter még aznap közölte, hogy szerinte Rózsi el van nyomva a zenekarban, ezért azt javasolta, hogy az együttes következő lemeze Demjén Ferenc szólólemez legyen. 1977-ben Demjén Ferenc szerint, mivel a zenekarban már túlságosan keveredtek a műfajok és nem tudtak újat hozni, valamint ő nem tudott fejlődni abban a formában, kilépett a zenekarból.

Az új szólóalbumának dalait már az ez év őszén megalakult V’Moto-Rock nevű együttessel mutatta be. 1977 és 1983 között Katona Klári, Sztevanovity Zorán, Zalatnay Sarolta, Szűcs Judit és Kovács Kati lemezein működött közre. Szöveget írt többek között 1985-ben a Szerelem első vérig, 1987-ben a Szerelem második vérig és a Moziklip, valamint az 1996-ban bemutatott Honfoglalás című, nagy sikerű filmek betétdalaihoz, amelyeket részben ő is adott elő. Közülük több azóta is sokat játszott sláger lett. A rendszerváltást követően szólókarrierbe kezdett, és azóta szinte évente új nagylemezt jelentetett meg. 1991-ben először koncertezett a Budapest Sportcsarnokban (tizenkétezer ember előtt), amit utána még nyolcszor megismételt. 1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. 2001-ben a Sacra Corona című filmben is megszólaltak szerzeményei. 2012-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

 

forrás: wikipedia

Hivatalos honlap aktuális információkkal

 


 

Servet

Fellép a Nagykőrösi Arany Napokon 2018. szeptember 8-án, szombaton 16:00 órakor! 


A Servet zenekar moldvai autentikus csángó népzenét játszik. A Servet szó jelentése ünnepi szőttes, melyet temp-lomban, jeles napokon, esküvőkön és ünnepekkor hordtak a moldvai magyarok. A zenekar tagjai a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek Budapestre és mindannyian kicsi koruk óta foglalkoznak népzenével. A pusztinai Kovács Krisztián gyermekkora óta furulyázik, énekel, és élteti azokat a szokásokat, melyeket a csángó közösségben megtanult, jelenleg a Zeneakadémia népzene tanszakának végzős hallgatója. Markó Botond, a máramarosi Nagybánya szülötte, a kobzán játszó Molnár Bálint jászsági származású fiatalember, aki a moldvai kobozjáték szerelmeseként alázattal viszi tovább a moldvai zenészek hagyatékát.a

 

Forrás: Port.hu

Hivatalos Facebook oldal


 

 Caramel

Fellép a Nagykőrösi Arany Napokon 2018. szeptember 8-án, szombaton 20:30 órakor! 

 

 

Molnár Ferenc már "Caramel" művésznéven jelentkezett a 2004 őszén induló Megasztár 2. televíziós tehetségkutató versenyre. A show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, mivel korábban az ő és Bartók Eszter számát már játszották a rádiók. 2005. áprilisában 12 ezer ember előtt énekelt a Papp László Arénában. A szavazók Palcsó Tamás ellenében, 60-40% arányban őt hozták ki győztesnek. Caramel amellett, hogy elkészíthette első lemezét, egy lakás és egy autó tulajdonosa is lett. Az eredményhirdetés után elénekelte a slágerré vált Szállok a dallal című számot, aminek később az angol nyelvű feldolgozása Amerikába is kijutott és felkerült Walter Belcher lemezére.

Az első lemeze 2005-ben jelent meg A döntőkben elhangzott dalok címmel, melyen Caramel a Megasztár döntőiben énekelt legjobb dalai hallhatók. Még ugyanebben az évben megjelent első önálló albuma Nyugalomterápia címmel, amelyre már több saját dala is felkerült. Az album egy hét alatt aranylemez lett, azóta pedig már kétszeres platinalemez. Az albumról két kislemez jelent meg: a Szállok a dallal és a Várt váratlan című dalokból.

A Megasztár 3. szériájában Szabó Eszterrel duettezett. Ezt megelőzően a műsor karácsonyi adásában és végül a fináléban is fellépett. Még ez év végén volt az első lemezbemutató koncertje, ahol meghívott vendégként Lerch István, Bartók Eszter és Pápai Joci is jelen voltak. 2006-ban jelent meg második albuma Újrahangolva címmel. Az albumról három kislemez jelent meg: a 'Mennem kell', a Párórára és a Te vagy aki kell című dalokból. Ez utóbbi videoklipje Londonban készült. 2008-ban Caramel a Megasztár negyedik szériájában vendégelőadóként szerepelt, először Tóth Lüszivel, majd a fináléban Fekete Dáviddal. Ezután a műsor karácsonyi adásában is énekelt. 2008-ban Caramel új kislemezzel és videoklippel jelentkezett amely a Maradjon így című dalból készült.

Caramel harmadik önálló albuma 2010-ben jelent meg 'Lélekdonor' címmel, amin megtalálhatók a 'Maradjon így' és a Tóth Lüszivel készült 'A dal nem hagy el' című 2008-as dalai. 2011-ben a Nagy Duett című tévéműsorban szerepel. Partnerével, Trokán Nórával megnyerték a vetélkedőt. A következő önálló lemeze 2011-ben jelent meg 'Vízió címmel', melyen 11 új dal hallható az énekestől! Utazást tesz ezen az albumon a rock és rap világában, mely újdonság a dalszerzőtől. Még ez az év végén tarthatta meg első önálló nagyszabású szuper-koncertjét a Syma csarnokban, melyet évek óta először neki sikerült teljesen megtöltenie.

Részt vett a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogatójában, ahol a döntőben a legjobb négy között végzett. A 2012-ben elindult The Voice tehetségkutató műsorban, mint mester vett részt. Év végén telt házas koncertet adott a Budapest Sportarénában a Kodály Filharmonikusokkal kiegészülve, melyen legnagyobb slágerei hangzottak el szimfonikus formában. 2013-ban a TV2 Süss fel nap! nevezetű kampányának a nagykövete lett. Ehhez a kampányhoz készült el a Süss fel nap! című dala. Később fellépett Sztárban sztár tévéműsorban, ahol először hallhatta a közönség ezt a dalát. 2014-ben Az ének iskolája tévéműsor második évadában a Süss fel nap! című dalát adta elő a második évfolyamának diákjaival. A hatodik lemeze 2014-ben jelent meg Epicentrum címmel, majd a következő évben Az ének iskolája tévéműsor egyik zsűritagjaként szerepelt. 2017-ben A Dal című Eurovíziós dalválasztó műsor egyik zsűritagja volt egy évig.

 

Forrás: Wikipédia


 Misztrál

Fellép a Nagykőrösi Arany Napokon 2018. szeptember 9-én, vasárnap 18:00 órakor! 

 

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség – az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Az együttes tagjai tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral). Az elmúlt esztendőkben megjelentetett hordozók (CD és DVD), valamint Budapesthez közel, a Dunakanyar szívében létrehozott és mára hagyománnyá vált Regejáró Misztrál fesztivál mellett, országos klubhálózatot is létrehoztak. Országjáró koncertjeik sokasága mellett számos alkalommal jártak külföldön is – Erdélytől az Egyesült Államokig. Egyre népesebb rajongótáboruk szeretete mellett a hivatalos elismerés is elérte őket.

 

Forrás: az együttes hivatalos oldala


 

 Wolf Kati

Fellép a Nagykőrösi Arany Napokon 2018. szeptember 9-én, vasárnap 16:30 órakor! 

2006-ban a Szombat esti láz című műsor első évadjának egyik vokalistája volt. Az előadó legelső lemeze Wolf áramlat címmel 2009-ben jelent meg, melyben a dalokat illetve bizonyos szöveget is édesapja, Wolf Péter írt. Az albumban fellelhetők olyan szövegek, melyeket szakmájukban jelentős szövegírók írtak, például Gerendás Péter, Szabó Ági és Pásztor Noémi Virág. A korongon található ,,Tündérmesénk’’ című duett dalt Charlieval énekelte el.

2010-ben elindult az X-Faktor című tehetségkutató műsorban. Az X-Faktor hetedik élő show-jában Keresztes Ildikó és Geszti Péter Wolf Katit, míg Nagy Feró és Malek Miklós, Takács Nikolast küldte volna haza. Mivel patthelyzet alakult ki a zsűriben, a nézői szavazatok alapján döntöttek a továbbjutókról, így az élő műsorban Wolf Katinak búcsúznia kellett a versenytől. Geszti Péter, akinek köszönhetően döntetlen helyzet alakult ki ígéretet tett az énekesnőnek, hogy kárpótlásul írni fog neki egy dalt.

A versenyt nem, de az országos hírnevet viszont megnyerte magának. Geszti Péter ígéretének eleget téve, Kati kiesése után írt egy dalt neki, melynek zenéjét a Rácz Gergő–Rakonczai Viktor páros szerezte. A Szerelem, miért múlsz? hamar népszerű lett a hazai könnyűzenei körökben. A dal a hazai rádiók egyik legtöbbet játszott Wolf Kati száma lett.

A dal sikerén felbuzdulva, egy hónapra megjelenése után, az MTVA bejelentette, hogy Wolf Kati slágerét indítják a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A mű angol–magyar verziójával nevezetek a versenyre, mely What About My Dreams? címet viselte. A pörgős slágert a külföldiek is gyorsan megszerették, a dalt a dalverseny egyik legesélyesebb indulójának tartották. Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében dal továbbjutott a döntőbe. Ekkor indult be a dal "karrierje", mely máig egyike a külföldön is ismert és kedvelt magyar számoknak. Mindezen sikerek ellenére a dalfesztiválon induló 43 dal közül a 25 fős döntőben a 22. helyet érte el, 53 ponttal.

A dalfesztivál után többen ismerték meg Wolf Kati nevét, és 2011 őszére megjelent a Vár a holnap című száma, melyhez szintén készült angol verzió. 2011-ben megjelent a Vár a holnap című nagylemeze melyen 16 szám található. 2011-ben ő énekelte el az M1 DTK-show-jának a karácsonyi dalát Pély Barna, Szekeres Adrien és Roy társaságában. A dal 2011 egyik legnépszerűbb karácsonyi dala lett.

2012-ben az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának, A Dalnak lett az egyik zsűritagja Rákay Philip, Csiszár Jenő és Rakonczai Viktor mellett. Ugyanebben évben forgatott videoklipet az Az aki voltam című dalához, melyhez szintén készült angol verzió. Nem sokkal később jelent meg Lángolj! című száma. 2013-ban az énekesnő ismét egy dallal állt elő, a Hívjuk elő! című darabbal, melynek szövegét szintén Geszti Péter írta.

Nem sokkal később Oroszlán Szonjával és Radics Gigivel a Pirosban a nőkért kampány arca lett, és közösen énekelték el a Szív dala című Rakonczai–Rácz-szerzeményt. Decemberben ismét megjelent egy új dala, a Mesén túl, melyhez 2014 februárjában Porcelain címmel az angol változat is megjelent.

2014 novemberében mutatta be Ne engedj el című szerzeményét, melynek angol változatával jelentkezett az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójára, A Dalba, ahol az élő adásba jutva bekerült a legjobb 30 dal közé. Az elődöntőjéből második helyen jutott tovább. Két héttel később a középdöntőben is nagy sikereket ért el; összesen 44 pontot sikerült szereznie, és ezzel első helyen bejutott a verseny döntőjébe. Az utolsó fordulóban végül a nézők és a zsűri szavazatai alapján nem ő lett az, aki hazánkat képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

Forrás: Wikipédia

 

Látogatottság

Ma:29
Tegnap:62
A héten:300
A hónapban:1168
Összesen:149510

Ki van online?

1
Online

2018. április 20. péntek, 14:39

© 2014-2017 Kőrösi Arany Napok, Minden jog fenntartva.

Felülre